Donderdag 30 mei vrij spelen

vrij spelen.jpg

 Zoals op de ledenvergadering al is aangegeven gaan we dit jaar de donderdagavond tot een vaste speelavond maken. Alle activiteiten die we in het jaar organiseerden op de maandagavond verhuizen naar de donderdagavond. Dan blijven er een aantal donderdagavonden over waar we in het 2e kwartaal starten met een proef om op de donderdagavond een vrije speelavond te houden. 

Hiermee houden we ook rekening met deelname aan de ZACO (9-5, 23-5, 6-6) van NJBB district Oost. De data zijn 11-4, 25-4 en 30-5. In juni is er geen vrije donderdagavond over.

Aanvangstijd van de vrije speelavond is om 19.15 uur. Deelnemers kunnen zelf bepalen hoe er wordt gespeeld. Er wordt geen mix georganiseerd en er zijn derhalve ook geen prijzen. Gerrit van Schagen is bereid gevonden de betreffende avonden aanwezig te zijn zodat er toch een drankje genuttigd kan worden en ook gebruik van het toilet gemaakt kan worden.

Contributiestructuur per 1-1-2020

NPC

Een punt dat aan de orde kwam in de jaarvergadering was het voornemen om met Hattem Petanque aan de NPC (Nationale Petanque Competitie) deel te nemen.
Een voorlopige eerste inventarisatie gaf aan dat er voldoende leden zijn die de eer van onze club hoog willen houden bij deze competitie en de ervaringen van andere verenigingen in de regio zijn heel positief. Daarom willen we nu alle leden vragen wie er één of (liever) meerdere keren deel uit wil maken van dat competitieteam.
Het zou mooi zijn als we Hattem Pétanque goed op de kaart kunnen zetten!

Hieronder een lijst waar je eventueel data kunt noteren om wel of niet mee te doen.

Opgave formulier (excel)              opgave-formulier (pdf) 

Je kunt je aanmelden bij Ben Kort (b.kort@hattempetanque,nl) of
bij Gerrit van Schagen (gerritvs@hattempetanque,nl).
Mondeling aanmelden bij Gerrit of Ben kan ook.

NPC info

npc.jpg

 NPC staat voor Nationale Petanque Competitie en is de nieuwe competitievorm binnen de petanque-wereld. In poules van 8 verenigingen wordt een hele competitie gespeeld in overdekte locaties. Voor Hattem Pétanque geldt dat we zullen starten in de laagste divisie. Onze “thuis“- wedstrijden zullen waarschijnlijk in de hal van Apeldoorn worden gespeeld. Hierover zal door het bestuur nog een definitief besluit genomen moeten worden.

Iedere wedstrijddag strijdt een team van 6 spelers namens hun vereniging tegen één andere club. In drie ronden worden 8 partijen gespeeld (doublette, triplette, doublette) en iedere gewonnen partij levert een punt op. De eindstand kan dus variëren van 8-0, 5-3 enz. Een gelijkspel kan dus ook. De samenstelling van het team mag per speeldag wisselen.
Je hoeft zo niet iedere keer mee te doen en de speeldagen zijn op zaterdag.

 

olympisch.png

Jeu de boules olympisch?

Zie deze video

 

Inschrijven als lid ? 

 

Inschrijfformulier Hattem Pétanque  (.doc)

Inschrijfformulier Hattem Pétanque   (.pdf)

Ingevuld formulier kan naar b.kort@hattempetanque.nl